Питка сърчица за Св. Валентин

03/02/2016
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1358137713854
"Рецептите на нашата потребителка Ваня са истинска наслада за очите. Убедете се сами. На нас направо лигите ни потекога ...."
Приготвяне50 мин.
Готвене45 мин.
Общо95 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 561
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • мая - 1/2 кубче прясна
  • яйца - 2+1 белтък
  • прясно мляко - 400 мл
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - 800 - 900 г
  • масло - 100 г за намазване на корите
  • за намазване на питката
  • жълтъци - 1 бр.
  • мляко - 2 с.л.
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С посочените продукти замесвам тесто, което оставям на топло и покрито с кърпа да втаса за около 30 минути. След това го разделям на 6 топки.

Четири от топките разточвам с размера на тавата, мажа първата с масло и слагам втората върху нея, пак мажа и поставям третата и накрая четвъртата.

Срязвам ги на осем триъгълника, като започвам от центъра, но не до края, остава неразрязана част около 2 см. Завивам триъгълниците, като ги застъпвам и подвивам от долу на питката.

Разточвам едната от останалите две топки тесто и изрязвам сърчица с формички. Така получената решетка поставям върху другата топка тесто, която е предназначена за център на питката.

Сърчицата поставям на местата им. Изрязвам и листенца от останалото тесто, от което направих решетката. Тях поставям отстрани.

Втасва за около 40 минути. После мажа питката с разбития с 1 с.л. олио и 2 с.л. мляко, жълтък. Поръсвам със сусам и маково семе. Пека на 160 градуса за около 40 минути.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Ваня Георгиева
Благодаря! Дебеланка със сърчица.:)
0
0
Веселина Константинова
Изглежда прекрасно и апетитно! Браво!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв