Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Мусака от макарони и спанак

Мусака от макарони и спанак

тинтин
Новак
308013k
Мусака от макарони и спанак1 / 2
09/05/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5-6
"Предлагам да я кръстим лятна мусака и да я изядем до шушка"

Необходими Продукти

  • макарони - 250 гр.
  • спанак - 1 кг.
  • сирене - 150 гр.
  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • масло - 60 гр. краве
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете спанака в малко подсолена вода. Отцедете го, нарежете на ситно и смесете с настърганото сирене и 2 разбити яйца.

Сварете и отцедете макароните. В намазан с масло огнеуорен съд редете последователно макарони и спаначена смес. Завършете с макарони.

Залейте с разтопеното краве масло и сложете в загрята фурна. След 5 минути извадете и залейте със смес от разбитите яйца и млякото.

Запечете още малко, докато се зачерви заливката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
54
42
31
20
10
Дай твоята оценка: