Кашкавал в гювече

03/02/2016
Renkata
отRenkataЧирак41607
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо997
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кашкавала настъргваме на едро ренде. Брашното и част от млякото се смесват. Влагаме и яйцата.

Всичко това добре се разбърква и получената смес добавяме към кашкавала.

Сипва се и останалото мляко, като се внимава получената смес да не е твърде рядка. Слагат се и подправките.

Гювечетата се намазват с масло, разпределяме сместа и останалото масло слагаме отгоре. Пъхват се в студена фурна.

Ястието се пече на умерена температура. В началото слагаме капачетата, а към края ги махаме, за да се запече кашкавалът.
Поднасяме специалитета топъл. По желание може да се гарнира с някаква салата.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар