Патладжани с чесън

03/02/2016
"Вкусната храна и приятната компания са онези неща, които създават скъпи спомени "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо21 472
  • Преглеждания за месеца2863
  • Преглеждания за седмицата329
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена19

Необходими Съставки

  • патладжани - 2 бр.
  • сол - на вкус
  • чесън - 3 скилидки
  • магданоз - 1/2 връзка
  • люти чушки - 1 бр. по желание
  • олио - за пържене
  • оцет - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните по дължина на тънки филийки и ги посолете. Оставете ги за поне 30 минути в цедка да се отцеди горчивия им сок, след което ги изплакнете обилно със студена вода.

Поставете ги на кухненска хартия да се подсушат. Загрейте олио в тиган и ги сложете да се изпържат до златисто от двете страни.

Патладжаните поемат много мазнина, затова след пържене е добре да ги поставите отново върху хартия да се отцедят. В дълбока чиния сложете патладжаните, нарежете на ситно чесъна и го добавете.

Подправете със сол и оцет и поръсете с нарязан магданоз.
За любителите на пикантния вкус много подходящо е лютото чушле, нарежете го на ситно и разбъркайте.

Оставете в хладилник да се охлади и консумирайте с удоволствие.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Веселина Константинова
Няма нищо по-хубаво от патладжан с чесън! Но само да му дойде сезона на патладжана, защото тогава е още по-вкусен!
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв