Патладжани с чесън

03/02/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67395419345
"Вкусната храна и приятната компания са онези неща, които създават скъпи спомени "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо23 164
  • Преглеждания за месеца89
  • Преглеждания за седмицата22
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните по дължина на тънки филийки и ги посолете. Оставете ги за поне 30 минути в цедка да се отцеди горчивия им сок, след което ги изплакнете обилно със студена вода.

Поставете ги на кухненска хартия да се подсушат. Загрейте олио в тиган и ги сложете да се изпържат до златисто от двете страни.

Патладжаните поемат много мазнина, затова след пържене е добре да ги поставите отново върху хартия да се отцедят. В дълбока чиния сложете патладжаните, нарежете на ситно чесъна и го добавете.

Подправете със сол и оцет и поръсете с нарязан магданоз.
За любителите на пикантния вкус много подходящо е лютото чушле, нарежете го на ситно и разбъркайте.

Оставете в хладилник да се охлади и консумирайте с удоволствие.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Веселина Константинова
Няма нищо по-хубаво от патладжан с чесън! Но само да му дойде сезона на патладжана, защото тогава е още по-вкусен!
4
0

Виж всички коментари или напиши такъв