Лукумадес

03/02/2016
Мартина Тракова
отМартина ТраковаПомощник Готвач138180301
"Днес ще споделим тези невероятно вкусни и пухкави бухтички с вас, по оригинална гръцка рецепта и приготвени с много любов и мерак от нашата топ кулинарка Марина"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 261
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно - 3 ч.ч.
  • мая - 1 пак. суха (7 гр)
  • вода - 2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 2 - 3 шипки
  • яйца - 1 бр.(може и да не се сложи)
  • олио - за пържене
  • за гарниране
  • мед
  • орехи
  • канела
  • ябълки - карамелени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме първите 5 продукта и по желание може да добавим и яйцето. Разбъркваме добре и покриваме с кърпа.

Оставяме сместа на топло да втаса за час. Когато удвои обема си, сгрейте в тенджера достатъчно олио, така че лукумадесите да плуват.

С помощта на две лъжици, оформяме топченца и пускаме в горещата мазнина.

Готовите лукумадес отцеждаме на кухненска хартия от излишната мазнина.

Поднасяме топли, гарнирани с пудра захар, мед, канела, орехи или по избор.

Забeлежка: Внимавайте с олиото да не е много силно, бързо изгарят. Ако е слабо, киснат и се напояват с мазнина. Някой от оформените правилно лукумадес се обръщаха сами! Аз гарнирах с карамелени ябълки, пудра захар и орехи.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар