Вегетариански картофен пай с леща

03/02/2016
KaterinaSpasova
отKaterinaSpasovaЧирак7035961
Приготвяне30 мин.
Готвене185 мин.
Общо215 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо449
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват, обелват се и още горещи се пасират. Добавят се 1 ч.ч прясно мляко, сол и черен пипер на вкус и 4- 5 с.л зехтин.

Когато се поохлади, се добавя и яйцето и се омесва добре. Лещата се сварява и се оцежда от водата. Двата стръка праз се нарязват и се запържват в 3-4 с.л зехтин, подправят се със сол( или пикантина по желание), черен пипер, кимиона и ригана.

Когато омекне празът, се добавят червеният пипер и доматеното пюре. Разбърква се няколко пъти и запръжката се добавя към лещата. Оставят се да поврат на слаб огън десетина минути.

Тавичка с диаметър 22-24 см се намазнява, поръсва се с три супени лъжици галета и се изсипва половината от картофеното пюре. Върху него се изсипва лещата, а след това и останалата част от картофеното пюре.

Отгоре се наръсват другите три супени лъжици галета. Запича се за петнадесетина минути и след това се поръсва с настъргания кашкавал или се нарежда топеното сирене.

Запича се още малко до разтопяване на кашкавала (топеното сирене).подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Albatina
Albatina
10.11.2016 19:00
Много е вкусен !
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв