Пиле с разкошен сос

03/02/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф64992216125
"Още се чудите какво да си приготвите? Това пиле в сос е точната рецепта. Ние започнахме вече да се облизваме..."
Приготвяне5 мин.
Готвене60 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
59 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо397 127
  • Преглеждания за месеца7401
  • Преглеждания за седмицата2874
  • Коментирана20 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена59

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте пилешкото месо. Ако ползвате цяло пиле, го нарежете на парчета. В случая аз използвах бутчета. Подсушете ги с домакинска хартия.

Загрейте в дълбока тенджера олиото и маслото. Сложете в нея месото и запържете до златисто от всички страни.
Обелете и нарежете лука на полумесеци и го добавете към позапърженото пиле.

Разбъркайте и гответе няколко минути до омекване на лука. Намалете котлона на средна температура, налейте бульона и сложете капака.

Задушавайте около 20мин. За тази рецепта ползвайте качествено и хубаво бяло вино, определено вкуса си заслужава.

Смесете майонезата и виното, за по-лесно аз ги слагам в буркан, завинтвам с капачката и го раздрусвам с ръка, така че двата продукта да се смесят. Получава се хомогенна смес.

Отворете капака и изсипете винено-майонезената смес при пилето и лука, разбъркайте и добавете нарязано на ситно скилидка чесън, щипка мащерка, сол и черен пипер на вкус.

Разбъркайте добре и гответе на умерена температура още 15 мин.
В началото сосът е по-воднист, но при периодично разбъркване алкохолът и водата се изпарява и ще видите как започва да се посгъстява.

Изключете котлона и поръсете с магданоз. Тази рецепта може да се приготви и със заешко месо, процедурата е същата. Сосът е изключително вкусен, горещо препоръчвам да опитате!подобни рецепти тук

5 18
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (20)

Boxobos73
Boxobos73
07.04.2017 00:27
Сия,рецептата ви е много вкусна,вкъщи се харесва на всички.гъбите са мае мнение и без тях е в списъка на готвените в къщи ястия.външният вид не е толкова важен кагато глези небцето.и няма брашно или нишесте за сгъстител а се получава плътен игладък сос при правилно готвене.мерси за рецептата!
0
2
Boxobos73
Boxobos73
06.04.2017 20:08
Приговям го вече 2или 3 пъти.наистина е много вкусно.от себе си добавям сушени манатарки или запържвам с лука и три четири гъбки шийтаке.
0
0
Румяна милчева
Изглежда много вкусно ще го пробваме.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв