Пиле с разкошен сос

03/02/2016
Сия Рибагинаот Сия РибагинаМастър Шеф 5x
"Още се чудите какво да си приготвите? Това пиле в сос е точната рецепта. Ние започнахме вече да се облизваме..."
Приготвяне5 мин.
Готвене60 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
40 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо334 873
  • Преглеждания за месеца13363
  • Преглеждания за седмицата842
  • Коментирана18 пъти
  • Рейтинг4,7 от 5
  • Сготвена40

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Почистете и измийте пилешкото месо. Ако ползвате цяло пиле, го нарежете на парчета. В случая аз използвах бутчета. Подсушете ги с домакинска хартия.

Загрейте в дълбока тенджера олиото и маслото. Сложете в нея месото и запържете до златисто от всички страни.
Обелете и нарежете лука на полумесеци и го добавете към позапърженото пиле.

Разбъркайте и гответе няколко минути до омекване на лука. Намалете котлона на средна температура, налейте бульона и сложете капака.

Задушавайте около 20мин. За тази рецепта ползвайте качествено и хубаво бяло вино, определено вкуса си заслужава.

Смесете майонезата и виното, за по-лесно аз ги слагам в буркан, завинтвам с капачката и го раздрусвам с ръка, така че двата продукта да се смесят. Получава се хомогенна смес.

Отворете капака и изсипете винено-майонезената смес при пилето и лука, разбъркайте и добавете нарязано на ситно скилидка чесън, щипка мащерка, сол и черен пипер на вкус.

Разбъркайте добре и гответе на умерена температура още 15 мин.
В началото сосът е по-воднист, но при периодично разбъркване алкохолът и водата се изпарява и ще видите как започва да се посгъстява.

Изключете котлона и поръсете с магданоз. Тази рецепта може да се приготви и със заешко месо, процедурата е същата. Сосът е изключително вкусен, горещо препоръчвам да опитате!подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 15
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (18)

Румяна милчева
Изглежда много вкусно ще го пробваме.
0
0
Лора Николова-Севкова
ох мале пържено и майонезаааа,балсам за стомаха
7
3
Plesneva
Plesneva
31.05.2016 23:00
Рецептата е чудесна,често приготвям такъв сос за едно пилешко с точени кори.Единственото,което ми е ново е майонезата,аз слагам топено сирене и бъркам до получаването на еднородна смес.Но ще пробвам и с майонеза :)Мисля,че и малко печен сусам ще му стои много добре.Страхотна рецепта!
9
3

Виж всички коментари или напиши такъв