Кокосов флан

03/02/2016
KaterinaSpasova
отKaterinaSpasovaЧирак6634891
"Този невероятно вкусен кокосов флан е по автентична мексиканска рецепта. Приготвя се лесно и е много ефектен десерт."
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 137
  • Преглеждания за месеца230
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • захар - 5 - 6 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • кондензирано мляко - 1 опаковка подсладено 390 мл
  • кокосово мляко - 300 мл.
  • кокосови стърготини - 5 - 6 с.л.
  • ванилия - 2 бр.
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

В кръгла тавичка с диаметър 22- 23 см или продълговата с дължина около 22 см и ширина 12-15 см се карамелизира захарта и се разстила по стените на съда.

В купа се разбиват трите яйца на пяна, след което се добавят кондензираното мляко, кокосовото мляко, кокосовите стърготини и ванилията. Разбърква се добре и се изсипва в тавичката върху карамела.

Пече се в предварително загрята на 170 градуса фурна, на водна баня около час или докато по краищата е стегнат, а средата се тресе леко, както при чийзкейковете с печене.

Охлажда се много добре и едва тогава се обръща в подходяща чиния, като първо се прокарва нож леко между ръбовете на крема и тавичката.

Реже се на парчета и се сервира със сладолед или бита сметана.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

KaterinaSpasova
KaterinaSpasova
04.02.2016 17:47
Крем карамела е класичесйи флан. Разликата тук е, че се използва кокосово мляко и кондензирано мкяко, което му придава характерен вкус на кокос и плътност
1
0
Гергана  Георгиева
Моето семейство го нарича “Крем карамел“и много го обичаме
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв