Салата от цвекло с майонеза

04/02/2016
"Когато архитектите решат да правят салата, те не просто объркват съставките - те изграждат истински шедьовър "
Приготвяне5 мин.
Готвене70 мин.
Общо75 мин.
Порции4-8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо873
  • Преглеждания за месеца70
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Внимание! Хубавото цвекло е плоското. Хубавата майонеза не е българска. Търсете френска или руска ("Провансаль" Махеев в магазините "Берьозка"). Чесънът може да бъде заменен с няколко капки чесново олио. Какво е това? Много практична работа.

Когато имам малко свободно време, аз почиствам няколко глави чесън и скилидките ги слагам в буркан, а после ги заливам с олио и ги прибирам в хладилника. Така винаги имам подръка почистен чесън, а олиото, в което е киснал, ползвам за пикантна подправка.

И така. Сваряваме цвеклото в тенджера под налягане 1 час на тих огън. След охлаждането го почистваме от кората и го настъргваме на ситното ренде.

Капваме му няколко капки от чесновото олио или му слагаме 1 скилидка смачкан чесън. Прибавяме сол на вкус, малко черен пипер и майонезата. Вкусът е много особен, но изключително приятен. Да не говорим колко е полезно.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар