Патладжанено Ветрило

03/02/2016
Гергана
отГерганаНовак141
"Не патладжанено ветрило, а патладжанено съвършенство!"
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 413
  • Преглеждания за месеца62
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направих няколко разреза на патладжана по дължина 1 см до опашката. Измих го и посолих като сложих във всички разрези сол и го оставих за около час за да се отцеди от горчивият си сок.

Намачках сиренето с вилица а домата нарязох на филийки, скилидките чесън ги пресовах, магданоза и копъра нарязах на много дребно, а кашкавала го настъргах на едрото ренде.

След като патладжана си беше пуснал горчивият сок, го изплакнах с вода и го поставих в тавичка с хартия за печене. Смесих майонезата с чесъна, черният пипер, сиренето и солта и във всеки разрез на патлаждана слагах от тази смес и филийки домат.

Пекох ястието до готовност на 200 гр фурна, малко преди да го извадя го наръсих с настъргания кашкавал, ситно нарязания копър и магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Сия Рибагина
Сия Рибагина
03.02.2016 21:07
Страхотна вкусотия,правила съм го с бекон и сирене чедър,скоро ще пусна рецептата,наистина мн добро предложение :)
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв