Сиромашка торта

03/02/2016
"Ето я и небезизвестната бърза и много евтина и много вкусна торта. Става за гости и ей така за сладичко."
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо125 304
  • Преглеждания за месеца458
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

  • пандишпанови изрезки - 1/2 пакет
  • пудинг - ванилов на д - р Йодкер - 2 пакетчета
  • прясно мляко - 1200 мл.
  • захар - 1 ч.ч.
  • шоколад - 1 бр. вид по избор
  • банани - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ето я и небезизвестната бърза и много евтина и много вкусна торта. Става за гости и ей така за сладичко.

Единия литър мляко заедно със захарта се поставят на котлона да заврят или почти заврят както аз правя.

В останалите 200 милилитра прясно мляко разтварям пудингите които после прибавям на струйка до сгъстяване като боза крем. За това и слагам повече мляко от препоръчаното на опаковките за да остане по-рядък крема.

В тавичка с подвижен ринг разстилам на дъното част от пандишпанените изрезки в моя случай са какаови, но има и бели. Гледам да са равномерно и да не са и твърде много за да не стане суха тортата. Колкото да покрият дъното.

С половината готов крем заливам и върху него се нарязват бананите и се начупва шоколадът. След това покриваме отново с изрезките и заливаме с останалия крем.

Тортата е хубаво да престои поне докато изстине, а най-добре една вечер в хладилника.

Това са торти, с които може да експериментирате безкрайно. С различни видове кремове. Дори и домашни.

Аз съм я правила и със домашен мус крем и стана много вкусна. Когато нямате възможност може и без бананите и шоколадът. За това е и сиромашка. Има цяла статия в сайта за този вид торти. Само фантазия да имаш и желание разбира се.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Shef
Shef
18.07.2016 17:32
И къде отиде литъра и половина мляко със захар?
0
2
Mariana
Mariana
19.07.2016 12:44
Досега трудности с изразяването не съм срещала, с разбирането също. Поправете ме ако греша, но Вие имате проблем с разбирането на рецептата. На Ваше разположение съм, за да Ви я обясня възможно най-добре технологията за приготвяне на тази торта. Кое точно не Ви е ясно?
2
1
Shef
Shef
19.07.2016 11:41
Очевидно невъзможността ви да се изразите води до неразбиране на рецептата.
0
0
Mariana
Mariana
19.07.2016 11:28
"В останалите 200 милилитра прясно мляко разтварям пудингите които после прибавям на струйка до сгъстяване като боза крем." В приготвянето на крема очевидно.
4
4
Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
02.06.2016 17:25
Бая сиромашка с тези вкусотии.
12
0
Галичка Николова
Точно такава правих вчера,но първо ,като на крем карамел загорих захар,после сложих начупен стар козунак и с "бабино кремче" :) -мляко,брашно и ванилия и после малко краве масло...и така...божествена...
2
2

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!