Сиромашка торта

Сиромашка торта
Снимка: Радомира Михайлова
1 / 4
13/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"Ето я и небезизвестната бърза и много евтина и много вкусна торта. Става за гости и ей така за сладичко."

Необходими Продукти

  • пандишпанови изрезки - 1/2 пакет
  • пудинг - ванилов на д - р Йоткер - 2 пакетчета
  • прясно мляко - 1200 мл.
  • захар - 1 ч.ч.
  • шоколад - 1 бр. вид по избор
  • банани - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ето я и небезизвестната бърза и много евтина и много вкусна торта. Става за гости и ей така за сладичко.

Единия литър мляко заедно със захарта се поставят на котлона да заврят или почти заврят както аз правя.

В останалите 200 милилитра прясно мляко разтварям пудингите, които после прибавям на струйка до сгъстяване като боза крем. Затова и слагам повече мляко от препоръчаното на опаковките, за да остане по-рядък кремът.

В тавичка с подвижен ринг разстилам на дъното част от пандишпанените изрезки в моя случай са какаови, но има и бели. Гледам да са равномерно и да не са и твърде много за да не стане суха тортата. Колкото да покрият дъното.

С половината готов крем заливам и върху него се нарязват бананите и се начупва шоколадът. След това покриваме отново с изрезките и заливаме с останалия крем.

Тортата е хубаво да престои поне докато изстине, а най-добре една вечер в хладилника.

Това са торти, с които може да експериментирате безкрайно. С различни видове кремове. Дори и домашни.

Аз съм я правила и със домашен мус крем и стана много вкусна. Когато нямате възможност може и без бананите и шоколадът. Затова е и сиромашка. Има цяла статия в сайта за този вид торти. Само фантазия да имаш и желание, разбира се.

Сиромашката торта е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Че е подобие на торта - да. Ама не е сиромашка!
16.02.2024 16:07
2
Потребител#172303
Потребител#172303
И къде отиде литъра и половина мляко със захар?
18.07.2016 17:32
2
3
Покажи всички подкоментари
Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
Бая сиромашка с тези вкусотии.
02.06.2016 17:25
13
Галичка Николова
Галичка Николова
Точно такава правих вчера,но първо ,като на крем карамел загорих захар,после сложих начупен стар козунак и с "бабино кремче" :) -мляко,брашно и ванилия и после малко краве масло...и така...божествена...
07.05.2016 17:47
2
2
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Става много бързо,аз правя подобна със стар козунак
04.02.2016 15:20
4
2
Покажи всички подкоментари