Катми с масло

03/02/2016
Ваня Георгиеваот Ваня ГеоргиеваМастър Шеф 3x
"Тайната на вкусните катми е в маслото и ако някой се опита да ви убеди в противното, хич не му вярвайте "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции30
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 811
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата15
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 1 литър
  • вода - 1 литър
  • яйца - 5 - 6
  • мая - 1 кубче
  • сол - 1 с.л
  • захар - 1 с.л
  • олио - 1 с.л
  • оцет - 1 ч.л
  • брашно - до получаване на гъста каша
  • масло - за мазане
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбивам яйцата. Маята активирам с топло мляко, захар и малко брашно.

След като сместа удвои или утрои обема, се добавя водата и млякото. Всички съставки ги смесвам и оставям да втаса около 1 час.

Разбърквам и след 15-20 минути започвам да ги пека на сгорещен сач намазан с мас.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Гергана  Георгиева
Вкуснотийка,вкъщи всички ги обичаме
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв