Бисквитена торта-триъгълник

04/02/2016
Джемиле Чешлиеваот Джемиле ЧешлиеваМастър Шеф 4x
"Не сме силни по математика, затова нямаме точна формула за тази бисквитена торта, но обещаваме, че е наистина много вкусна "
Приготвяне90 мин.
Готвене20 мин.
Общо110 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо831
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За крема: В дълбок тиган се слага 1 ч.ч. вода и се добавя захарта. Разбъркват се, докато се разтопи захарта. Добавят се маслото и какаото и отново се разбърква добре.

Накрая се добавя брашното, като постепенно се разбърква до еднородна смес. Вдигнете от огъня и оставете да изстине.

Върху плот или маса се разстила целофан. Нарежда се един пласт бисквити-7 бр. на ширина и 5 бр. на дължина. Маже се с компот и приготвения крем.

Нарежда се още един пласт от бисквитите. Пак се маже с компот и крем. По средата на блата се подреждат вече нарязаните плодове-банан, киви и ягоди.

От двете по-дълги страни трябва да останат по две двойки бисквити. Тези две двойки бисквити се хващат от долната страна на целофана и се сгъват внимателно нагоре, така че да се получи триъгълник.

Целофанът се доувива около триъгълника. Оставя се да престои 2 часа в хладилник. През това време се приготвя глазурата.

За нея първо се възвира прясното мляко. Като започне да ври, се добавят захарта и жълтъкът. Разбърква се добре. В отделна чаша, в 150 мл вода, се разтваря нишестето и се добавя към сместа.

Добавя се и брашното. Разбърква се до получаване на гъста кашичка и се вдига от огън. Трябва да поизстине малко.

Изкарва се бисквитеният триъгълник от хладилника и внимателно се отвива целофанът. Отгоре се маже с готовата глазура и се ръси със захарни фигурки.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар