Бирен хляб

04/02/2016
Ваня
отВаняЧирак11821
"В името на този хляб дори и заклетите биромани ще жертват малко от любимата си напитка - изкуството иска жертви, кулинарията - също "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо992
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслините и лукът се наситняват.

Лукът се задушава в предварително загрятото олио до златисто. Отделно се мискират брашното, бакпулверът и содата.

Добавят се запърженият лук, маслините и разбитото яйце. Сипва се бирата, слага се се скълцания джоджен и се приготвя меко тесто (ако е необходимо, се добавя още малко брашно).

Когато е готово, се слага в намаслена и набрашнена форма.
Хлябът се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна, до готовност.

Когато е готов, се увива в кърпа и се оставя да изстине върху решетка.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар