Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Фокача»Фокача с маслини и печени чушки

Фокача с маслини и печени чушки

Фокача с маслини и печени чушки
Снимка: цветослава киркова
1 / 2
04/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1 бр.
"Вкусно, още по-вкусно, най-вкусно - фокача с маслини и печени чушки"

Необходими Продукти

  • брашно - 600 г
  • мая - 10 г прясна
  • прясно мляко - 250 мл топло
  • зехтин - 3 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 1 ч.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • сол - 1 с.л.
  • за плънката
  • маслини - 7 - 8 бр. надребнени
  • чушки - 2 бр. печени, надребнени
  • зехтин - 1 с.л. смесен с босилек, риган, мащерка и чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята и захарта се смесват и се заливат с млякото да шупнат. Добавят се зехтинът, оцетът и яйцето. Всичко се прави на кашица и се добавя малко по малко към пресятото брашно, смесено със солта.

Замесва се меко и еластично тесто, оставя се да втаса . Готовото тесто се разточва леко с точилка до получаване на елипса, мести се в тавичка.

Правят се четири разреза по дължина, маже се със зехтина и подправките. В разрезите се слагат маслините и чушките. Пече се до готовност. След това се маже с масло и се увива в кърпа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: