Кюнефе (лесен вариант)

Потребител#165452Потребител#165452
Чирак
733681694361
Кюнефе (лесен вариант)
Снимка: Потребител#165452
1 / 2
12/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Кюнефе с моцарела!!!! Непременно трябва да го опитате!"

Необходими Продукти

  • кадаиф - 350 г суров
  • масло - 100 г
  • моцарела - 3 топки
  • за сиропа
  • захар - 1 1/2 ч.ч. (300 мл)
  • вода - 1 1/2 ч.ч (300 мл)
  • лимонов сок - 2 с.л
  • за поръсване
  • шамфъстък - 1 шепа, натрошен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя сиропът от захарта и водата. Вари се 5-10 минути, докато се сгъсти, добавя се лимоновият сок и се оставя напълно да изстине.

Маслото се разтопява и с част от него се намазва тавичка с диаметър 22 см. Суровият кадаиф се разделя на две, разчепква се с ръце и половината се нарежда в тавичката.

Моцарелата се накъсва на парченца и се нарежда върху кадаифа. Отгоре се поставя другата половина от разчепкания кадаиф, полива се с останалото масло, така че да отиде на всякъде.

Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 15-20 минути, докато се зачерви. Веднага след като се извади от фурната, се залива със студения сироп и се наръсва с натрошен шам фъстък.

Сервира се топъл. Много върви с топка сладолед или бита сметана.

Винаги си приготвям сиропа от сутринта, налагам кюнефето и го пека, докато се храним, за да е готов, когато стигнем до сиропирания сладкиш.

Кюнефето (лесен вариант) е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Николина Панчева
Николина Панчева
страхотен десерт но не съм виждала кадаиф по магазините .
01.06.2017 08:05
1
1
Покажи всички подкоментари
Потребител#179488
Потребител#179488
Един от най-любимите десерти !
10.11.2016 19:12
1
Потребител#165452
Потребител#165452
Този си го купих от Турция. Иначе у нас се намира трудно. Има го в някои арабски магазинчета в София или по интернет.
04.02.2016 17:50
1
2
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Това е десертът,който от много време ми се иска да си направя.Обожавам го,но искам да попитам от къде си купувате суров кадаиф?
04.02.2016 14:18
11