Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Бриош»Бриоши асорти със сладко и локум

Бриоши асорти със сладко и локум

Бриоши асорти със сладко и локум
Снимка: цветослава киркова
2 / 3
04/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • прясно мляко - 250 мл топло
  • мая - 15 г прясна
  • яйца - 2 бр.(1 жълтък за намазване)
  • масло - 100 г
  • масло - 25 г за намазване на формичките
  • захар - 100 г
  • лимонова кора - от 1/2 лимон
  • ванилова захар - 1 пакетче
  • сол - 1 к.л.
  • за пълнежа
  • локум - 1 локум
  • мармалад - 100 г шипков
  • конфитюр - 100 г от ягоди
  • за глазурата
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • пудра захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете маята с малко захар и мляко да шупне. Останалата захар смесете с останалото мляко, пресейте брашното и го смесете със солта.

Разбъркайте и направете кладенче в средата. Там добавете шупналата мая, захарта с млякото, разбитите яйца, започнете да месите тестото, като малко по-малко добавяте маслото.

Измесете много гладко и пухкаво тесто, меси се около 10 мин. Самото тесто ударих около 60 - 70 пъти от плота. Намажете тестото с олио и завийте с фолио, оставете да втаса за 1 час.

Втасалото тесто разделете на 3 части, вземете едно парче тесто и го разточете на тънка кора. С помощта на чаша изрежете 18 кръгчета.

Вземате 3 по 3 и ги поставяте 1 под друго, като леко ги застъпвате. Слагате от плънката (локум, мармалад или сладко) режете на две части и завивате на рулце.

Така правите с всичкото тесто, излизат 18 бр. Подреждате по две рулца в намазаните с масло формички, оставете да втаса 20 мин.

Печете до готовност на 180 градуса (пекат се около 25-30 мин) готовите бриоши се намазват с глазурата от лимонов сок и пудра захар, охлаждат се върху метална решетка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: