Търнаклия с бяло вино

04/02/2016
цветослава киркова
отцветослава кирковаГотвач377192281
"Вкусно хлебче с характер и благородно потекло "
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо475
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Миксирайте маята със захарта. Добавете виното и 50 мл топла вода. Оставете сместа встрани, а пред това време пресейте брашното и солта.

Оформете кладенче в брашното и излейте вътре предварително разбития белтък и зехтина. Сложете и сместа с маята. Постепенно добавете и останалото количество вода, като целта е да омесите тесто, което трябва да втаса 40 минути.

Размесете го пак, така че да се заобли. След това го прехвърлете в намаслена тавичка и го покрийте с разбит жълтък.

Направете с нож няколко линии по него и поръсете с шарена сол и чубрица. Поставете го в загрята фурна и печете до готовност. След това го намажете с масло и го покрийте с чиста кърпа.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!