Чушки пълнени с леща

27/06/2009
от МимиНовак
"Ако и на вас са ви омръзнали обикновените пълнени чушки с ориз, опитайте нашето неустоимо предложение с леща "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 392
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг3,8 от 5

Необходими Съставки

  • чушки – 4 бр.
  • масло – 1 с. л.
  • леща – 200 гр.
  • царевица – 250 гр.
  • куркума – 1 ч. л.
  • сирене
  • бульон – 1 кубче
  • царевично брашно – 2 ч. л.
  • сметана – 150 мл.
  • сол
  • черен пипер
  • вода – 400 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се измиват и се почистват семената, като се запазят дръжките ( те се използват за капачета). Запържваме ги от всички страни в кравето масло.

В купа смесваме измитата леща, сладката консервирана царевица и куркумата. С тази смес пълним чушките. Поставяме ги в тенджера, поръсваме с настърганото сирене. Разтваряме зеленчуковия бульон с водата и заливаме чушките. Тенджерата я покриваме с капак и варим на слаб огън 40 мин. Изваждаме чушките.

В останалия бульон в тенджерата добавяме царевичното брашно, сметаната, сол и черен пипер. Разбъркваме соса и с него се заливат чушките.
подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар