Чушки пълнени с леща

27/06/2009
от МимиНовак
"Ако и на вас са ви омръзнали обикновените пълнени чушки с ориз, опитайте нашето неустоимо предложение с леща "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 268
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3,4 от 5

Необходими Съставки

  • чушки - 4 бр.
  • масло - 1 с. л.
  • леща - 200 гр.
  • царевица - 250 гр.
  • куркума - 1 ч. л.
  • сирене
  • бульон - 1 кубче
  • царевично брашно - 2 ч. л.
  • сметана - 150 мл.
  • сол
  • черен пипер
  • вода - 400 мл.

Начин на приготвяне

Чушките се измиват и се почистват семената, като се запазят дръжките ( те се използват за капачета). Запържваме ги от всички страни в кравето масло.

В купа смесваме измитата леща, сладката консервирана царевица и куркумата. С тази смес пълним чушките. Поставяме ги в тенджера, поръсваме с настърганото сирене. Разтваряме зеленчуковия бульон с водата и заливаме чушките. Тенджерата я покриваме с капак и варим на слаб огън 40 мин. Изваждаме чушките.

В останалия бульон в тенджерата добавяме царевичното брашно, сметаната, сол и черен пипер. Разбъркваме соса и с него се заливат чушките.
подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 1
4 1
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар