Домашен сироп от сливи

04/02/2016
Джемиле Чешлиеваот Джемиле ЧешлиеваМастър Шеф 4x
Приготвяне90 мин.
Готвене90 мин.
Общо180 мин.
Порции15 литра
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо758
  • Преглеждания за месеца166
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • сливи - 10 кг
  • захар - 1 кг
  • аспирин - 1 блистер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голям казан се слага тензух или плътна решетка и се изсипват измитите и почистени сливи. Добавят се 15 литра вода.

Вари се около 90 мин. След това се изкарва тензухът със сливите и се оставя да се изцедят хубавичко. Сиропът се изцежда в друг съд и се добавя захарта.

Аспирините се намачкват добре и се добавят към сиропа. Разбърква се, докато захарта се разтвори напълно.

Готовият сироп се пълни в туби - 1, 3, 5 литрови, докато още е топъл. Тубите се покриват с одеалце и престояват една нощ.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар