Лучник с домашни кори

04/02/2016
Моника
отМоникаНовак5813710
"Вкусът на този лучник ни върна в детството, когато светът бе по-хубав, а манджите - по-вкусни "
Приготвяне35 мин.
Готвене45 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо996
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • за тестото
  • захар - 1 щипка
  • брашно - 600 г
  • сол - 1 с.л.
  • мая - 15 г
  • за плънката
  • бульон - 1 кубче
  • олио - 100 г
  • лук - 4 глави, по - големи
  • чубрица - 1 ч.л.
  • за намазване
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разваря в 75 л вода и захарта. Оставя се встрани. Пресяваме брашното няколко пъти в купа. Правим кладенче и изсипваме в него сместа с маята.

Добавяме още малко вода и замесваме средно твърдо тесто. Оставяме тестото да отдъхне, а през това време скълцваме лука и го задушава в загрята мазнина. Овкусява се с бульона и се отдръпва от огъня.

След като тестото втаса, се разделя на 2 части, като една трябва да е по-голяма от другата. Тестото за по-голямата кора се разточва и с нея се покрива дъното на намазнена тава така, че да стига до горната част на тавата, за да се подвие върху другата кора по краищата и да се получи по висока част.

Върху нея се поставя плънката, след това се разточва и втората кора и се завиват навътре оставените краища на първата кора. Намазва се с разбити яйца.

Пече се в умерена фурна, загрята на 180–200 градуса, 40–45 минути. След като се извади от фурната, се поръсва с вода и се ръси със чубрицата, завива се с кърпа, за да омекне. След това с нож лучникът се нарязва на 8 триъгълни парчета и се поднася.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар