Варен боб със запръжка

04/02/2016
"Ако ще е боб, да е пържен, знаете поговорката!"
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 041
  • Преглеждания за месеца207
  • Преглеждания за седмицата46
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте боба и го сложете в тенджера под налягане. Налейте вода до указаното на тенджерата място. Нарежете едната главичка лук и добавете към боба.

Добавете 1/2 ч.ч. олио, сложете капака на тенджерата и варете около 30-35 мин. от момента на завиране. Преместете тенджерата от котлона и оставете малко да се охлади и да изпусне парата. В тиган сложете останалата мазнина.

Добавете нарязаните зеленчуци и задушете, докато омекнат. Прибавете червеният пипер и доматения сок и един черпак от фасула. Върнете тенджерата обратно на котлона.

Добавете зеленчуковия бульон и овкусете със сол. Изсипете запържената смес към фасула и разбъркайте. Прибавете магданоза и джоджена и варете още пет минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Радомира Михайлова
Супер се получи, аз обаче си почестех боба от люспите със сода и тага го готвих!:D
1
1

Виж всички коментари или напиши такъв