Сурово шоколадово руло с кокосов пълнеж Bounty

04/02/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67293117125
"Това руло е едно от най-свежите и вкусни рула, които имаме. С него може да впечатлите вашите гости, семейството, а даже и себе си!"
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 599
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • За кокосовата смес
  • кокосови стърготини - 100 г
  • масло - 100 г разтопено краве
  • пудра захар - 3 с.л.
  • За шоколадовия ганаш
  • черен шоколад - 200 г
  • сладкарска сметана - 200 мл течна
  • за шоколадовия блат
  • сухи пасти - 6 бр. готови (240 г)
  • бисквити - 150 г чаени
  • какао - 2 с.л.
  • масло - 125 г разтопено
  • сладко - 5 с.л. (в случая от боровинки)
  • ром - 1 ч.л. есенция
  • орехи - 1 ч.ч. смлени
  • прясно мляко - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете бисквитите на ситно или смелете в блендер. В купа разчупете сухите пасти, сложете бисквитените трохи, сладкото, орехите и какаото.

Добавете есенция с аромат на ром, прясното мляко и разтопеното масло. Намачкайте всичко с ръка, така че продуктите да се споят и да се получи лепкаво тесто.

Покрийте го с фолио и сложете в хладилник за половин час да се охлади и стегне. Направете кокосовата смес като разтопите маслото и към него добавите кокосовите стърготини и пудрата захар.

Разбъркайте до получаване на хомогенна смес, която трябва на пипане да е влажна, ако е прекалено суха тогава добавете няколко капки вода. Пригответе си парче найлонов плик или домакинско фолио с формата на правоъгълник.

Сложете шоколадовата смес върху него и с ръце я разстелете във форма на тънък правоъгълен блат. В средата на този блат сложете кокосовата смес и разпределете на тънък слой, като оставите малко място по краищата. Завийте на руло като внимателно издърпвате фолиото и поставете на поднос в хладилник за 1-2 часа да се охлади и стегне.

Направете шоколадовата заливка като в касерола сложите сметаната и загреете на котлона. Преди да започне да кипи я махнете и добавете начупения шоколад, оставете две минути да се разтопи и чак тогава разбъркайте.

В началото ще стои като пресечена, но колкото повече бъркате, толкова повече се сгъстява и придобива приятен шоколадов вид. С този ганаш залейте охладеното руло и поставете отново в хладилника за минимум 5часа.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Анелия Терзиева
Това ще е много вкусно, чудесна комбинация и рецепта!
1
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
08.02.2016 14:18
Благодаря ти ,Ани :)
0
0
цветослава киркова
Експлозия от любими вкусове , шоколадова бомба , страхотна рецепта.
1
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
04.02.2016 16:20
Благодаря Цвети :)Кокоса и шоколада се допълват идеално,калорично но вкусно :)
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв