Казанлъшки понички

14/05/2011
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай5088145
"Класиката си е класика, а тези понички са уникално вкусни за малки и големи"
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо192 270
  • Преглеждания за месеца2098
  • Преглеждания за седмицата71
  • Коментирана28 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • брашно - 500 г
  • вода - 500 мл
  • мая - ½ кубче прясна (20 г)
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Стоплете водата и постепенно разбъркайте в нея захарта, солта и маята. Започнете след това да добавяте брашното на части и разбърквайте докато се изчерпи. Трябва да се получи рядко тесто, което оставете да втаса 40 минути.

Загрейте олио (около 5-6 см) в дълбок съд. Тестото за казанлъшките понички се поставя в специален шприц за понички, но ако нямате, може да загребвате с лъжица и да пускате в сгорещеното олио.

Поничките се пържат много бързо и се обръщат, а готовите се изваждат върху решетка, за да се отцедят. Ако ги извадите направо върху кухненска хартия, от едната страна омекват и не остават хрупкави. Казанлъшките понички се поднасят с пудра захар, сладко по избор, мед и т.н.подобни рецепти тук

5 59
4 16
3 14
2 5
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (28)

Светлана
Светлана
25.01.2018 10:59
С уред за понички станаха твърди, мазни и нямаха вкус на понички, а на мекици ! С друга рецепта станаха страхотни, но с вкус на бухтички ... Кажете някоя хубава рецепта :)
1
0
Петя
Петя
28.12.2017 16:59
Напълно права е Анели! И аз купих глупавия шприц,с който нищо не се получава,а още по-малко пък поничка!
0
0
Търкалак
Търкалак
29.10.2017 12:50
Много лесна рецепта. Поничките станаха чудни.
0
2

Виж всички коментари или напиши такъв