Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница с праз и сирене

Баница с праз и сирене

МоникаМоника
Чирак
6632638463
Баница с праз и сирене
Снимка: Diddy Portarska
2 / 3
04/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"С нетърпение очакваме да стане празът, за да приготвим от любимия празеник"

Необходими Продукти

  • кори - 1 пакет за баница
  • сирене - 300 г
  • праз - 5 стръка
  • сол
  • чубрица
  • олио
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете праза и го запържете леко в олио. Добавете сиренето и подправките. Намажете тавата за печене с олио и започнете да редите 2 кори и плънка. Повтаряйте процедурата до изчерпване на продуктите.

След като сте сложили и последната кора, със стърчащите краища на корите покрийте баницата. Намажете с яйце и олио и печете на 200 градуса за около 30 минути.

Покрийте баницата с влажна кърпа и оставете 15 минути да поизстине и омекне. След това нарежете на парчета и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина Константинова
Веселина Константинова
Много интересна рецепта. Опитвала съм и много ми хареса.
04.02.2016 19:21
1