Домашни палми

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Домашни палми
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 2
04/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
1 тава
"Опитахме и толкова ни харесаха, че ни се прииска цяла палмова горичка да ометем"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • захар - 2 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • амонячна сода - 1 бр.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • какао - 3 с.л.
  • канела - 1 пакетче
  • брашно - колкото поеме
  • за глазурата
  • марципан - 5 бр.
  • захар - 3 с.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч. сварено
  • масло - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти се замесва тесто, което да е средно меко. От него се оформя фитил и леко се сплесква.

Режат се палми с дължина 10 см. Нареждат се в предварително намазнена правоъгълна тава. Пекат се в умерана фурна.

През това време се приготвя глазурата. Марципанът се разтопява заедно с маслото на водна баня. Добавя се захарта и прясното мляко и се разбърква, докато се разтопи захарта.

След като бъдат готови, палмите се заливат с глазура, докато са още топли. Оставят се да стегнат за 1-2 часа. Допълнително могат да се украсят с течен шоколад и шприц.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Цветан Милена Цветанови
Цветан Милена Цветанови
А, като нямам марципан с обикновен шоколад става ли?
16.01.2019 23:08
Магданозка
Магданозка
Браво.Много съм доволна от резултата, получиха се много добре и имат вкус на палмата от едно време.
03.09.2017 13:34
3
Добринка Петкова
Добринка Петкова
Леле,такива палми съм яла като ученичка,много ги харесвах.Но сега даже не знам, дали ги има по магазините.Благодаря,че ме подсети за тях,ще ги направя някой път.
05.02.2016 09:15
3
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Харесаха ми тези палми,Джеми,марципана както си го написала предполагам че е от шоколадово марципанените блокчета или се бъркам? Защото марципан аз знам този от бадемова паста
04.02.2016 19:24
1
Покажи всички подкоментари