Стар боб в гювеч

05/02/2016
Renkata
отRenkataЧирак41607
"Днес ще ви представим тази класическа, но незаменима, боб чорба в глинен гювеч. Ако и сложите и люто чушле, няма да има равна на себе си"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 007
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг-
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Родопският боб се кисне от вечерта, хвърля се водата, измива се, наливаме чиста и слагаме да заври в тенджера.

През това време пържим/задушаваме лука и моркова, слагаме доматен сос.

Размиваме 2 с.л. брашно със студена вода, наливаме при зеленчуците и разбъркваме добре.

Като заври бобът, хвърляме първата вода. Наливаме чиста, по-топла вода вече в глинестия съд.

Слагаме боба, лука и моркова. Слагаме подправките без солта и слагаме капака.

Поставяме в загрята фурна на 180 градуса до готовност, като накрая увеличаваме градусите, за да се до сгъсти повече.

На финала слагаме солта и ако има нужда, овкусяваме още с подправките.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар