Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Xляб със семена

Xляб със семена

Xляб със семена
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
04/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
1 бр.
"Още не сме отворили фурната, а от нея се носи невероятен аромат"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 250 мл
  • мая - 20 г
  • олио - 4 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • брашно - 600 г
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
  • сирене - 200 г краве
  • семена - 10 г микс
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активира се маята, като се разтваря в прясното мляко с захарта и се оставя на топло за кратко. Замесва се меко тесто с киселото мляко, солта, олиото. Оставяме го да втаса за 30 минути, покрито с фолио.

После се разточва с малко брашно на правоъгълна кора. Намазва се с олио и се поръсва с натрошено сирене. С нож се нарязва на три по-широки ленти.

Нареждат се една върху друга и отново се нарязват на парчета като квадрати. Намазваме кексова продълговата форма с олио и поръсваме с брашно.

Нареждат се тестените парчета изправени, докато се напълни формата. Отгоре се намазва с разбит жълтък с малко вода и поръсваме обилно със микс от семена. Печем в умерено загрята фурна 180 градуса за половин час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: