Лападена супа

26/05/2011
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай5108145
"Грехота е сергиите да са пълни с пресен лапад, а вие да не си приготвите тази разкошна лападена супа "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 741
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете лапада, след което го нарежете на дребно. Нарежете картофите, морковите и лука, прибавете ги към лапада, натрошете отгоре бульона, долейте топла вода и сложете да заври. Оставете да къкри за около 20 минути след завирането.

Добавете сол, черен и червен пипер, розмарина и прясното мляко. Щом отново заври изсипете и разтвореното в малко вода нишесте и оставете на котлона за още няколко минути.

Направете застройка от яйцето, киселото мляко и 2 с.л. оцет. Свалете лападената супа от котлона. Темперирайте двете смеси с помощта на черпак и застройте супата. Поднесете супата леко охладена.подобни рецепти тук

5 2
4 6
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Аззз
Аззз
19.02.2016 15:26
Какви са тия милион продукти? Супата с лапад е много просто нещо - в началото се слага нарязания лук и ориз, след като са се сварили (20-30 мин.), съвсем накрая се слага нарязания лапад, защото му трябва 1 минута и е сварен. Ако го варите повече, само ще му изчезнат витамините. След минута супата се маха от котлона и се сипва натрошено сирене, а след това се застройва само с кисело мляко. Може да се подправи с чубрица или копър, а при желание, се слага и чесън към края на варенето - мнооого й отива.
4
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!