Пилешки бутчета в сметанов сос

04/02/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67395719715
"Пилешки бутчета в нежен сметанов сос запечени на фурна и поръсени с малко пармезан. Вкусотия до шия!"
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 000
  • Преглеждания за месеца110
  • Преглеждания за седмицата14
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се измиват и подсушават, слагат се в купа и се подправят със сол, черен пипер, вегета и червен пушен пипер.

Натриват се хубаво подправките в тях.

На котлона в тиган се слага маслото и зехтина и се загрява на силна температура. Слагат се бутчетата и се пържат до златисто от всички страни. Изваждат се върху хартия да се отцедят.

Мазнината от тигана се маха, без да се мие и се слага нова, около 2с.л.
Чесъна се нарязва на ситно и се слага в мазнината, запържва се само за няколко секунди, колкото да пусне аромат и да не загори, след което се сипва бульона и сметаната, разбърква се, добавя се сока на лимона и се маха от котлона.

В тавичка се подреждат бутчетата и се заливат със сметановия сос. Слага се пармезан и мащерка и се оставя във фурната на 180 градуса за 30 мин.

Пармезана в моя случай е от сухия в пакетчетата, понеже друг не намерих, за по добър вкус и ако е по възможностите ви използвайте качествен такъв.

Накрая пожелание се поръсва с магданоз и суха люта чушка.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

никнай
никнай
05.02.2016 23:16
Вкусно, браво ....
Препоръчвам бульона и сметаната да се кипнат в тигана, да се прибави пармезан и когато сместа почне да се сгъстява да се върнат бутчетата обратно. Всичко се оставя да покъкти на тих огън около 10 минути.
1
0
Сия
Сия
06.02.2016 08:41
И аз така бих го направила,но ми е малък тигана :)))
0
0
Гергана  Георгиева
Много вкусно! И аз правя подобно, но слагам пушено сирене, пак става хубаво.
1
0
никнай
никнай
05.02.2016 23:23
Сия, само пармезан или само пушено сирене. Двете едновременно не е за препоръчване ....
Искам да те поздравя за това че си една от малкото която е открила пушеният червен пипер и го използва по най-рационалният начин.
1
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
05.02.2016 23:13
оо да,това е идея,следващия път и пушено сирене ще сложа :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв