вторник, 23 септември

Пълнен заек

Публикувана от:
Видяно: 31 961 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Заек и дивеч
Рецепта за Пълнен заек
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции6-8

Необходими Продукти

  • заек - 1 цял, с дроба
  • гъби - 600 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1/2 глава
  • ориз - 200 г
  • олио - 1/2 ч.ч
  • бахар - 2 зрънца
  • чубрица - на вкус
  • вино - 1 ч.ч. бяло
  • масло - 100 г краве
  • сирене - 200 г топено пушено
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян

Приготвяне на Пълнен заек

Вземете цял заек и го почистете. Дробът сложете да се свари, след което го нарежете на парченца. Загрейте олиото и запържете накълцаните лук, чесън и нарязаните на по-дребни парчета гъби. Добавете предварително измития ориз, долейте с 1 ч.ч. гореща вода, посолете и изсипете дробчето.

Щом оризът поеме водата, добавете черен пипер, виното, нарязаното топено сирене. Оставете да къкри за 1-2 минути, като разбърквате и добавете чубрицата и бахара.

Напълнете заека с така приготвената плънка и го зашийте. Сложете заека в намазана с масло тава, натрийте го обилно с масло и добавете чаша гореща вода в тавата.

Покрийте я с фолио и сложете пълнения заек да се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна за 2 и половина часа. След това махнете фолиото, натрийте още веднъж с масло и печете до приятен загар.

4.3 от 20 Гласа

Отзиви (2)

  • 4
    0
    Отговор
    Боби

    2013-05-05, Оценка 4 от 5 за Пълнен заек

    Класика ! А ако се шпикова с чесънче и сланинка , месото получава уникален аромат от чесъна и сухотата се елиминира от сланинката . :)
  • 5
    0
    Отговор
    заекоядец

    2012-02-02, Оценка 4 от 5 за Пълнен заек

    мммммммммм Фкусно :)

Вкусна и лесна рецепта за Пълнен заек. Намери ли това, което търсиш? Прелисти останалите категории за Пълнен заек. Изпробвани рецепти от българската и чуждестранна кухня. Съвети как да приготвим Пълнен заек в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с хиляди ястия, вкусотии, съвети и препоръки от нашите автори, на едно място.