Пълнен заек

Иларияот ИларияМастър Шеф / Автор
14/05/2011
"Съберете най-близките си и ги нагостете с вкусен пълнен заек!"
Приготвяне30 мин.
Готвене180 мин.
Общо210 мин.
Порции6-8
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
Статистика
  • Преглеждания общо45 485
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата31
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4,2 от 5

Необходими Съставки

  • заек - 1 цял, с дроба
  • гъби - 600 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1/2 глава
  • ориз - 200 г
  • олио - 1/2 ч.ч
  • бахар - 2 зрънца
  • чубрица - на вкус
  • вино - 1 ч.ч. бяло
  • масло - 100 г краве
  • сирене - 200 г топено пушено
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян

Приготвяне

Вземете цял заек и го почистете. Дробът сложете да се свари, след което го нарежете на парченца. Загрейте олиото и запържете накълцаните лук, чесън и нарязаните на по-дребни парчета гъби. Добавете предварително измития ориз, долейте с 1 ч.ч. гореща вода, посолете и изсипете дробчето.

Щом оризът поеме водата, добавете черен пипер, виното, нарязаното топено сирене. Оставете да къкри за 1-2 минути, като разбърквате и добавете чубрицата и бахара.

Напълнете заека с така приготвената плънка и го зашийте. Сложете заека в намазана с масло тава, натрийте го обилно с масло и добавете чаша гореща вода в тавата.

Покрийте я с фолио и сложете пълнения заек да се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна за 2 и половина часа. След това махнете фолиото, натрийте още веднъж с масло и печете до приятен загар.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 11
4 6
3 3
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
moluna
moluna
20.03.2015 21:24
Haide na masata
0
0
Боби
Боби
05.05.2013 11:49
Класика ! А ако се шпикова с чесънче и сланинка , месото получава уникален аромат от чесъна и сухотата се елиминира от сланинката . :)
6
0
ггйг
ггйг
15.03.2015 10:38
бн
0
0
заекоядец
заекоядец
02.02.2012 20:39
мммммммммм Фкусно :)
5
0

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с