Пълнен заек

14/05/2011
Иларияот ИларияМастър Шеф / Автор
"Съберете най-близките си и ги нагостете с вкусен пълнен заек!"
Приготвяне30 мин.
Готвене180 мин.
Общо210 мин.
Порции6-8
Сготви+2 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо46 660
  • Преглеждания за месеца140
  • Преглеждания за седмицата54
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4,2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Вземете цял заек и го почистете. Дробът сложете да се свари, след което го нарежете на парченца. Загрейте олиото и запържете накълцаните лук, чесън и нарязаните на по-дребни парчета гъби. Добавете предварително измития ориз, долейте с 1 ч.ч. гореща вода, посолете и изсипете дробчето.

Щом оризът поеме водата, добавете черен пипер, виното, нарязаното топено сирене. Оставете да къкри за 1-2 минути, като разбърквате и добавете чубрицата и бахара.

Напълнете заека с така приготвената плънка и го зашийте. Сложете заека в намазана с масло тава, натрийте го обилно с масло и добавете чаша гореща вода в тавата.

Покрийте я с фолио и сложете пълнения заек да се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна за 2 и половина часа. След това махнете фолиото, натрийте още веднъж с масло и печете до приятен загар.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 11
4 6
3 3
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

moluna
moluna
20.03.2015 21:24
Haide na masata
0
0
Боби
Боби
05.05.2013 11:49
Класика ! А ако се шпикова с чесънче и сланинка , месото получава уникален аромат от чесъна и сухотата се елиминира от сланинката . :)
6
0
ггйг
ггйг
15.03.2015 10:38
бн
0
0
заекоядец
заекоядец
02.02.2012 20:39
мммммммммм Фкусно :)
5
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти