Гювеч по овчарски

08/01/2010
"Сега разбирате къде се крие тайната на дълголетието на овчарите "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо13 085
  • Преглеждания за месеца74
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

  • сирене - 150 гр.
  • домати - 3 бр.
  • чушки - 6 бр.
  • кисело мляко - 400 гр.
  • лук - 2 глави
  • яйца - 3 бр.
  • олио - 100 мл.
  • брашно - 2 с. л.
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът нарязваме на дребно, чушките на ивици и ги задушаваме в мазнината. Прибавяме доматите и задушаваме до изпаряване на водата.

Сваляме от огъня и разбъркваме с натрошеното сирене.

Сместа се изсипва в тавичка и поливаме с разбитите яйца и брашно. Поръсваме с магданоз и запичаме в умерено силна фурна.

Могат да се сложат и малко гъбки.

подобни рецепти тук

5 2
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

силвия
силвия
28.09.2010 07:14
И аз това се зачудих, предполагам с яйцата и брашното, сега ще пробвам.
0
0
Грациела Ковачева
Грациела Ковачева
23.05.2010 13:26
А киселото мляко - кога и къде го слагаме ?
0
0
Rosie Kourian
Rosie Kourian
01.03.2010 20:17
Вместо магданоз, сложих зелен лук. Получи се много добре.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв