Царевица с масло

14/05/2011
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaДарт Вейдър35786620
"Свежо предястие или гарнитура към пържола - изборът е изцяло ваш!"
Приготвяне10 мин.
Готвене3 мин.
Общо13 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо16 964
  • Преглеждания за месеца114
  • Преглеждания за седмицата18
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • царевица - 300 - 400 г, сладка, от консерва
  • масло - 50 г краве
  • копър - 3 стръка пресен
  • чесън - 1/2 ч.л. на прах
  • сол
  • оцет - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отцедете царевицата от излишната течност, загрейте маслото в тиган и я изсипете. Оставете да се задушава с маслото и малко сол под капак за минута-две.

Махнете капака, добавете чесъна на прах и наситнения копър и разбъркайте за 30 секунди. Отнемете от котлона, а преди поднасяне полейте с оцета.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

в
в
18.11.2013 20:30
Аз пък взимам замразена царевица, слагам я в купа с вода и в микровълновата за 3 минути, после изливам водата, добавям малко масло, подправки и топено сирене. Става супер и е по-здравословно
2
2

Виж всички коментари или напиши такъв