Перфектно тесто за пици и мекици

04/02/2016
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваМастър Шеф102912359573
"От нас рецептата, а вие ще решите сами с какво ще изненадате гостите си - пици или мекици "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции15
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо39 851
  • Преглеждания за месеца598
  • Преглеждания за седмицата68
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се активира в топлото мляко със 1 ч.л захар и 1 с.л. брашно.

Замесва се меко тесто с останалите продукти, покрива се с домакинско фолио и се оставя на топло да втаса.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Димитър
Димитър
13.06.2017 19:34
Много е важно брашното.То трябва да бъде тип 00 иначе ако се направи тестото с обикновено брашно тип 500 то възвръща формата си при разтегляне/свива се/.
0
0
Ваня Георгиева
Да важно е, аз използвам само София мел - екстра. С него винаги се получава каквото започна. :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв