Торта с шоколадова глазура

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Торта с шоколадова глазура
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 2
05/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 2 - 3 ч.ч.
  • захар - 2 ч.ч.
  • какао - 2 с.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 купичка
  • сода - 1 с.л.
  • Сироп
  • вода - 500 мл
  • захар - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите се разбъркват и се изсипват в намазнена тава. Пече се в умерена фурна.

В отделна тенджера се вари сиропът. Разбърква се, докато се разтопи захарта. Сиропът се оставя да изстине.

Когато е готова тортата, се залива с една купичка от сиропа, докато още е топла.

На водна баня се разтопява марципан и се маже обилно тортата отгоре и се покрива.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: