Торта Негърче

15/05/2011
Дебелата Бертаот Дебелата БертаМастър Шеф / Автор
"Приемаме всякакви покани, в които е включено похапването на торти в приятна компания, особено ако тортата е Негърче "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции12-14 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо35 601
  • Преглеждания за месеца77
  • Преглеждания за седмицата18
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4,2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете содата в киселото мляко. Щом шупне започнете да го разбърквате в купа със захарта и последователно добавете олиото, брашното, канелата и какаото. Изсипете сместа в намазнена и набрашнена тавичка и сложете да се пече в предварително загрята на 180 - 200 градуса фурна. Готовността се проверява с клечка. Готовият блат се оставя да изстине и се разрязва на две части.

Направете заливката като разтопите в съд на котлона маслото, какаото, водата и захарта. В тортена чиния, сложете единия блат, залейте го обилно със заливката. Следва да приготвите глазурата, като на водна баня сложете да се разтопи натрошения шоколад с пудрата захар и 1 с.л. какао. Отделно разбийте сладкарската сметана.

Започнете внимателно да я обърквате с леко топлата шоколадова смес. Покрийте с глазурата блата, поръсете с натрошени ядки и сложете втория блат. Залейте го с останалата заливка, отгоре поръсете с ядките и покрийте изцяло тортата Негърче с глазурата. Оставете на хладно, за да стегне.
подобни рецепти тук

5 8
4 6
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Илияна Апостолова
Да споделя опит :) Направих тортичката и реших да сложа кис.мляко "На баба" 4,5 % като по-гъсто и вкусно, но сместа ми стана много гъста и добавих малко вода.Но иначе канелата придава страхотен вкус (аз лично я обожавам). Всички много харесаха тортата.
0
0
Дидка Костадинова
Дидка Костадинова
12.06.2012 16:24
няма яйца, отлично за летен сладкиш :)
1
0
Илияна Апостолова
Няма ли яйца?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв