Двойно шоколадово изкушение

05/02/2016
Добринка Петковаот Добринка ПетковаМастър Шеф 6x
"Най-вкусната шоколадова торта трябва да е сочна, пухкава, с наситен какаов вкус и мек, топящ се в устата крем. Това шоколадово изкушение е за ценители"
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции14
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо9 157
  • Преглеждания за месеца323
  • Преглеждания за седмицата252
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете белтъците от жълтъците. Разбийте ги на сняг със захарта. След това прибавете един по един жълтъците и пресятото с бакпулвер брашно.

Добавете и какаото и разбъркайте на ръка. Сместа разделете на две части и изпечете два блата във форма (25-26см). Печете всеки на 180 градуса около 20 минути. Оставете да се охладят.

Всеки разрежете на две, така получавате 4 блата. Пригответе пудинга с млякото и захарта, според указанието на опаковката. Оставете да се охлади.

След това го разбъркайте добре. Към него прибавете сметаната (предварително разбита), 1/2 от разбитото масло с пудрата захар и накрая разтопения шоколад.

По същия начини направете и кафявия крем. Сипете кремовете в два поша с кръгъл накрайник. Сложете блат в поднос и леко го сиропирайте.

Първо с белия крем направете кръгове, след това с кафявия, пак бял и така, докато стигнете центъра на блата. Покрийте с втория блат и пак така направете кръгове, но този път започвате с кафяв крем, бял и т.н.

Сложете следващия блат, сиропирайте го и пак сложете бял крем, кафяв и т.н. Покрийте с третия блат, сиропирайте и него. Измажете тортата с разбита сметана и я сложете в хладилника, докато направите глазурата.

Загрейте сметаната, млякото и маслото. Свалете от котлона и прибавете шоколада. Бъркайте, докато се разтопи. Оставете да се охлади леко и залейте тортата. Украсата е по ваше желание.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар