Двуцветни сладки

12/02/2016
Анелия Терзиева
отАнелия ТерзиеваПомощник Готвач120664
Приготвяне60 мин.
Готвене8 мин.
Общо68 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо781
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното заедно с пудрата захар, ванилията и канелата. Прибавете бадемовото брашно и добре разбитите жълтъци. Прибавете и настъргана портокалова кора.

Ако ви допада друг аромат, спокойно може да добавите есенция, лимонова кора, ром или нещо друго. Нарежете маслото на малки парченца и постепенно го давете.

При разбъркването започват да се получават маслени трохи. Щом замесите добре тестото, маслото вече ще се е разтопило от топлината. Резултатът е меко, плътно и много ароматно тесто.

Увийте го във фолио и го оставете да престои около 2 часа в хладилник. Не е проблем да го оставите и за цялата нощ. Разделете тестото на две части и в едната добавете какаото.

Замесете отново, за да може да се оцвети равномерно. Разточете и двата вида тесто на две отделни кори, които трябва да са много тънки. С помощта на по-голяма формичка изрежете сладки и от двете кори.

След това вземете по-малка формичка и с нея изрежете други фигурки от вече изрязаните от двете теста сладки. Разменете вътрешната част на сладките и внимателно поставете отворите, за да може да се получат желаните двуцветни сладки.

Наредете ги в тава, постлана с хартия за печене. Печете сладките в загрята на 200 градуса фурна за 7-8 минути. Внимавайте да не ги препечете или краищата им да потъмнеят, защото вкусът ще се промени.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ваня Георгиева
Като от едно време,много са вкусни...
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв