Домашна торта Фереро роше

05/02/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522031396
"Торти за напреднали сладкари, а ние тихо ще се присъединим към групата, която стои отстрани, въздиша и чака тортата да стане готова "
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции14-16 парчета
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 960
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • за всеки блат
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 100 г
  • брашно - 100 г
  • олио - 1 с.л.
  • какао - 1 с.л.
  • за пълнежа
  • лешници - 150 г, печени
  • бял шоколад - 200 г
  • пурички - 1 опаковка, фавлени, с пълнеж кайсия
  • за крема
  • сметана - 300 мл, разбита
  • пудра захар - 4 - 5 с.л.
  • шоколад - 100 г
  • за сиропиране
  • какао - 250 - 300 мл прясно сварено, със захар
  • за тортата
  • течен шоколад - 2 - 3 с.л.
  • пурички - шоколадови
  • сметана - разбита
  • шоколад - шоколадови топчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете всеки блат поотделно /трябва да са общо три/. Отделете белтъците и ги разбийте със захарта. Прибавете жълтъците един по един. Добавете олиото и пресятото брашно с какаото, като вече бъркате на ръка с бъркалка.

Печете на 180 градуса, около 15-20 минути. Така направете и другите два блата. Оставете ги да се охладят. Натрошете лешниците на едро и ги запечете за кратко.

След това разтопете на водна баня белия шоколад и го прехвърлете при готовите лешници. Изсипете ги в чиния и оставете във фризера да се охладят за малко. След това натрошете на парченца.

Сметаната разбийте с пудрата захар и към нея вложете разтопения шоколад. Размесете всичко хубаво.

Отделно сварете какаото със захар и го оставете да се охлади. Поставете единия блат в ринг.

Сиропирайте го с какаото, покрийте с течен шоколад. Поръсете с парченца лешници и бял шоколад, както и натрошените пурички с кайсиев пълнеж. Разположете отгоре втория блат.

Напоете го с какаото и изсипете крема, загладете добре и покрийте с третият блат (сиропирайте и него).

Така сглобената торта приберете в хладилника за няколко часа. Освободете от ринга, преместете внимателно тортата върху подходящ поднос. Намажете я с разбита сметана.

Украсете по ваше желание с пурички, шоколадови топчета и т.н.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар