Торта Лили

05/02/2016
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваМастър Шеф297861802
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции12-14
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо610
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избиваме добре яйцата със захарта, добавяме олиото, киселото мляко, брашното с бакпулвера, една ванилия и 1 ч.л. портокалови корички.

Избъркваме добре и печем в намазнена и покрита с хартия тавичка около 20 минути. Вторият блат правим по същия начин, като в него добавяме една лъжица какао.

Приготвяне на крема: Разбиваме яйцата със захарта до побеляване, добавяме брашното и ванилията. Разбъркваме добре и наливаме млякото.

Варим на тих огън при непрекъснато бъркане, за да не загори. Като се сгъсти, сваляме от огъня и прибавяме маслото. Разбъркваме.

Мажем тъмния блат с част от крема, поръсваме със стафидите. Поставяме светлия блат, намазваме с останалият крем, поръсваме с орехите, шоколада и украсяваме с парчета банан.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

rumi-yana
rumi-yana
06.02.2016 20:19
Любимата ми домашна торта!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв