Вкусна шкембе чорба

05/02/2016
Джемиле Чешлиеваот Джемиле ЧешлиеваМастър Шеф 3x
"Е, щом е шкембе чорба просто няма начин да не е вкусна. Все пак хапнете още една порция, ей така, за да сте сигурни "
Приготвяне40 мин.
Готвене300 мин.
Общо340 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 804
  • Преглеждания за месеца3715
  • Преглеждания за седмицата468
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • телешко шкембе - 400 г
  • прясно мляко - 1 литър
  • яйца - 2 бр.
  • лук - 1/2 глава
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • Запръжка
  • масло - 1/3 пакетче
  • брашно - 1 с. л.
  • червен пипер - 1 к. л.

Начин на приготвяне

Шкембето се почиства добре и се сварява 3-4 часа. Изцежда се и се нарязва на ситно. Отново се слага да ври заедно с 1/2 глава лук.

Яйцата се разбиват в прясното мляко. Когато заври, се добавя прясното мляко.

Овкусява се леко с черен пипер и сол. В тиган се прави запръжка от масло, брашно и червен пипер.

Разбърква се добре и се изсипва в тенджерата като се разбърква постоянно.

Оставя се да ври на средно силен огън. Сервира се гореща със счукан чесън и оцет.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Ivo
Ivo
30.05.2016 00:22
Без яйцето !
0
0
Йорданка
Йорданка
08.02.2016 10:54
Най- вкусната супа , класика и идеално средство за изтрезняване
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв