Пита Венец

05/02/2016
NEVI
отNEVIПомощник Готвач1624983
"Невероятно красива, пухкава и вкусна питка! Браво не Невена за майсторската рецепта. Такива рецепти за наслада за сетивата!"
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 321
  • Преглеждания за месеца232
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете тестото като разтворите маята и захарта в топлата вода и оставете да шупне.

Пресейте брашното и направете кладенче, в него сложете 2 от яйцата, олиото, солта и шупналата мая. Започнете да месите като постепенно прибавяте топлото мляко, месите до получаване на меко тесто което не лепне по ръцете.

Разделете тестото на 4 части. 2 от тях разточете на тънки кори и навийте на рула, разрежете ги по дължина после ги усучете 2 по 2. От 3 част направете топка, върху която ще сложите плетеницата.

От 4 част разточете кора, която нарежетете на ленти, с които направете плетеницата (разгледайте снимките, за да се ориентирате по-добре). Оставете да втаса за 40 минути, намажете с третото яйце, поръсете със семена по избор. Почете на 200 C до готовност.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Маринелка
Маринелка
15.02.2016 16:01
Питката е чудесна ,аз я правих :)
0
0
Гергана  Георгиева
Невероятна е!И сигурно ухае страхотно
0
0
NEVI
NEVI
05.02.2016 18:54
Благодаря ви!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв