Бързи кренвиршки с лютеница и кашкавал

05/02/2016
Гергана
отГерганаНовак141
"Ароматът на тези бързи кренвиршки ще накара децата сами да скочат от кревата "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо49 444
  • Преглеждания за месеца464
  • Преглеждания за седмицата44
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа добавям яйцата, захарта, солта, сухата мая (без да се активира предварително маята). Забърквам сместа с бъркалка и добавям топлото мляко, олиото и накрая пресятото брашно.

Започвам да меся до получаване на меко, еластично и нелепещо тесто. След като съм омесила тестото, разделям веднага на 10 равни топчета - всяко по 85 г.

Всяко топче разточвам продълговато. В единия край слагам плънката от лютеница, кренвирш и кашкавал, а другият край нарязвам на лентички (както съм показала на снимките), завивам на рулце и поставям в тавичка върху хартия за печене.

Мажа всяко кренвиршка с разбития жълтък и поръсвам със сусам. Слагам тавичката в предварително загрята фурна на 200 градуса и пека до готовност.подобни рецепти тук

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Elena Yunakova-Dobrev
Elena Yunakova-Dobrev
13.04.2018 10:12
Имам въпрос, и се надявам някой да ми отговори скоро! Мога ли да приготвя тестото предния ден, и на следващия да ги направя кренвиршките? Благодаря предварително!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв