Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кренвиршки»Бързи кренвиршки с лютеница и кашкавал

Бързи кренвиршки с лютеница и кашкавал

ГерганаГергана
Новак
1310047175
Бързи кренвиршки с лютеница и кашкавал
Снимка: Гергана
1 / 4
14/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Ароматът на тези бързи кренвиршки ще накара децата сами да скочат от кревата"

Необходими Продукти

  • мая - 1 пакетче суха (7 г)
  • сол - 1 ч.л.
  • пудра захар - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр. (единият жълтък за намазване)
  • прясно мляко - 250 мл топло
  • олио - 6 с.л.
  • брашно - 520 г
  • лютеница
  • кренвирши
  • кашкавал
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа добавям яйцата, захарта, солта, сухата мая (без да се активира предварително маята). Забърквам сместа с бъркалка и добавям топлото мляко, олиото и накрая пресятото брашно.

Започвам да меся до получаване на меко, еластично и нелепещо тесто. След като съм омесила тестото, разделям веднага на 10 равни топчета - всяко по 85 г.

Всяко топче разточвам продълговато.

В единия край слагам плънката от лютеница, кренвирш и кашкавал, а другият край нарязвам на лентички (както съм показала на снимките), завивам на рулце и поставям в тавичка върху хартия за печене.

Мажа всяко кренвиршка с разбития жълтък и поръсвам със сусам.

Слагам тавичката в предварително загрята фурна на 200 градуса и пека до готовност.

Бързите кренвиршки с лютеница и кашкавал са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
57
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Elena Yunakova-Dobrev
Elena Yunakova-Dobrev
Имам въпрос, и се надявам някой да ми отговори скоро! Мога ли да приготвя тестото предния ден, и на следващия да ги направя кренвиршките? Благодаря предварително!
13.04.2018 10:12
9