Лучник с праз, кисело зеле и кайма

05/02/2016
KaterinaSpasova
отKaterinaSpasovaЧирак7035971
"Някой път ще ви разкажем историята как опитахме за първи път от този лучник, а засега му се насладете!"
Приготвяне60 мин.
Готвене50 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 697
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата26
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • за тестото
  • брашно - 500 - 600 г
  • вода - 200 мл
  • олио - 100 мл
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 5 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • мая - 1/2 кубче жива или 1 пакетче суха(7 г)
  • за плънката
  • праз - 4 стръка
  • кайма - 200 г
  • кисело зеле - 300 г
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - на вкус
  • олио - 4 - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се нарязва и се задушава в олиото с малко черен пипер, след това се добавят 150-200 г кайма и се запържва. Накрая се добавя и киселото зеле, което предварително е задушено до омекване и отцедено от водата.

Минутка преди оттегляне на плънката от огъня се добавя една чаена лъжичка червен пипер. Плънката се оставя леко да се охлади, преди да се сложи в лучника.

От продуктите за тестото се замесва меко тесто, което се оставя да втаса, докато удвои обема си. След това се разделя на две. Едната топка е по-голяма от другата.

Тя се разточва на кора, която се поставя на дъното на намазнена тавичка с диаметър 22 см и краищата се изтеглят нагоре, за да се получи бордюр.

Слага се плънката, покрива се с кора, направена от втората топка и краищата се защипват с краищата на долната кора. Намазва се с олио и се пече в предварително загрята фурна, на 210-220 градуса до готовност (за около 30-40 минути), според фурната. Когато е готов, се намазва с вода и се завива с кърпа за 10-15 минути, за да се задуши.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Гергана  Георгиева
Ооо,непременно ще го пробвам :)
1
0
Гергана  Георгиева
Това е изненада за мен.Правила съм го или със лук или със зеле,но заедно не
1
0
KaterinaSpasova
KaterinaSpasova
06.02.2016 14:51
Надявам се да Ви хареса. На нас ни е любим.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!