Месеница с мляно свинско месо и риган

06/02/2016
Русиана Михайлова
отРусиана МихайловаПомощник Готвач211291
"Една стара, но изключително добра българска рецепта за пухкава месеница с месо, масълце и яйца. Време е да се разглезите!"
Приготвяне60 мин.
Готвене35 мин.
Общо95 мин.
Порции8-10
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 785
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Миксираме брашното със захарта, солта и сухата мая. Изсипваме ги в купа и правим кладенче в средата. Разбиваме яйцата и отделяме малко от тях за намазване на месеницата.

Към тях се влагат прясното мляко, олиото и водата. Разбърква се. Изсипваме сместа при брашното. Замесваме хубаво тесто. За да втаса по-бързо, се удря в намаслен плот около 40-50 пъти.

След това се разделя на парчета, които разточваме с намазнени ръце. Слагаме около 1-2 ч.л от мляното месо, като разпределяме добре по края и добавяме 1-2 ч.л мазнина.

Навиваме на фитил и завързваме, но не твърде стегнато. Правим така и с останалите части тесто. Добитата месенички нареждаме в намазнена тава, може и в йенски съд.

Ако останало масло можем, да го сложим върху месеницата. Оставяме тестеното изделие на топло и след втасването го покриваме с яйце и поръсваме с риган и маково семе. Печем във фурна, която сме затоплили предварително, на 200 градуса за около малко повече от половин час.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Мария Георгиева
С всякакви плънки съм правила, но с кайма не. Ще се възползвам от идеята.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв