Солен маймунски хляб с царевично брашно

06/02/2016
ВИЛИ-Виолета Матеваот ВИЛИ-Виолета МатеваМастър Шеф
"Опитвали ли сте подобен вид солен хляб? Ако не - сега е най-добрият момент, защото ви представяме една чудесна изпитана рецепта"
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 470
  • Преглеждания за месеца73
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 3 ч.ч.
  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • вода - 300 мл хладка
  • мая - 20 г
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • за ароматно масло
  • олио - 60 мл
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активира се маята, като се натрошава във водата със захарта и се оставя да бухне. Сипва се маята в двата вида смесени брашна, добавяме солта, олиото и замесваме средно меко тесто.

Покриваме с фолио и оставям да втасва за 1 час. В купа смесваме олиото и за аромат прибавяме нарязан ситно магданоз, може и сух.

В намаслена и набрашнена с царевично брашно форма за кекс нареждаме малки топчета, имащи големината на орехи. Всяко се потапя в ароматното олио.

Нареждат се, докато свърши тестото и оставяме да почине за още 20 минути. Печем в загрята фурна 180 градуса 30 минути.

Изважда се от формата, като се обръща в поднос. Добре се комбинира със сирене и лютеница.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Илияна Димова
Много вкусна идея, дали може да направя в малки формички за кейкчета
0
0
ВИЛИ-Виолета Матева
Този хляб може да бъде както солен така и сладък Вкусен е и в двата варианта !
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв