Розички от точени кори

06/02/2016
Джемиле Чешлиева
отДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф712302124
Приготвяне50 мин.
Готвене30 мин.
Общо80 мин.
Порции1 тава
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо791
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Корите се разделят на две-по 8 бройки. Върху плот се слагат две кори, поръсва се със сирене и се слагат пак две кори.

Пак се поръсва със сирене и пак се слагат 2 кори. Така, докато сложите 8-те кори. Увива се на руло-да не е много стегнато.

Реже се на парчета по 5 см. Другата част от корите се приготвя по същия начин. В намазнена тава се нареждат получените парчета, като разрезът им трябва да е нагоре-катороза.

Поръсват се с 3-4 с.л. олио. Яйцата се разбиват с киселото мляко, газираната вода и няколко щипки сол.

С тази смес се поливат розичките, докато се напълнят и попият. Маслото се разпределя на трохи по розичките. Пече се във фурна до златисто на 200 градуса.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар