Яйчен крем с прясно мляко

29/05/2011
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
"Става за еклери, за торти или просто така, направо с лъжицата "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4-5 бр.
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо52 834
  • Преглеждания за месеца142
  • Преглеждания за седмицата66
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг3,7 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

В подходяща тенджерка чукнете яйцата и добавете захарта на кристали. Сложете на слаб огън и започнете да разбивате, докато получите гъст крем, който пада на ленти. Свалете крема от огъня и продължавайте да го биете, докато изстине.

Отделно разбийте на крем маслото и пудрата захар и разредете постепенно с прясното мляко. Прибавете постепенно яйчената смес към тази с млякото, като разбивате непрекъснато. Ароматизирайте получения крем с ванилия и ром.

Разлейте крема в десертни чашки и украсете с плодове по избор.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 6
4 8
3 4
2 1
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Радостина
Радостина
27.10.2013 16:42
Аз съм на мнението на Симеон. Накрая получих рядка смес . Не е гъста като крем по-скоро е като боза .
2
0
Симеон
Симеон
24.07.2013 17:54
Аз ли съм единственият на който крайната смес не е густа, ае рядка. Сега го слложих в хладилника и ще видим какво ще стане
3
0
Мери
Мери
06.04.2013 16:02
Имам много въпроси към рецептата.Съветът ми е да не си хабите продуктите. Подминете тази рецепта!
8
1

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти